Suzuki bij Auto Winters

Bekijk ons nieuwe Suzuki (actie) aanbod

Bekijk ons complete Suzuki occasion aanbod

De historie van Suzuki begint al in 1909 in Japan met een hele andere dan automobielen nl, met de vervaardiging van weefgetouwen. Later is Suzuki begonnen met het bouwen van auto’s, motoren en buitenboordmotoren voor boten. In 1954 is deze nieuwe tak omgedoopt tot Suzuki Motor Co. LTD en een jaar later zag de eerste Suzuki personenauto het levenslicht. Een compact voertuig met een tweetakt motor met 360cc inhoud. Hier is het idee ontstaan om betrouwbare, zuinige en dus ook betaalbare auto’s te bouwen voor iedere wereldburger, een filosofie waar Suzuki een wereldnaam heeft opgebouwd en een Leading Global Player is geworden met de bouw van sterke en zuinige auto’s als de overbekende Suzuki Alto.

Hiernaast heeft Suzuki ook zijn sporen verdiend met kleine vierwiel aangedreven auto’s. In 1968 bouwde Suzuki de eerste generatie van de LJ10 4 maal 4 met een tweecilinder tweetaktmotor van 360 cc en 25pk. Er volgde hierna vele modellen Jeeps van de LJ en de SJ serie later, in 1991 aangevuld met de Suzuki Vitara, opnieuw een wereldwijd succes voor Suzuki. In 2009 bereikte Suzuki een mijlpaal met de productie van de 10 miljoenste Alto! Een fantastische prestatie van formaat. Ook in Nederland is de Alto van Suzuki sinds jaar en dag een van de best verkochte zuinige, compacte en milieuvriendelijke auto’s op onze wegen.

Wij zijn dan ook met recht trots deel uit te mogen maken van deze organisatie waarin onlangs Volkswagen een belang heeft genomen van 20%. Een levend bewijs dat Suzuki een merk is met toekomst!