Mitsubishi bij Auto Winters

Bekijk ons nieuwe Mitsubishi (actie) aanbod

Bekijk ons complete Mitsubishi occasion aanbod

Het automerk Mitsubishi welke zijn wortels in Japan heeft liggen, is onderdeel van Mitsubishi Corporations. MC is opgericht in 1870 en bestaat momenteel wereldwijd uit 500 ondernemingen met maarliefst 60000 medewerk(st)ers bij allerlei verschillende bedrijven en ‘takken van sport’.Zo is Mitsubishi met de Bank of Tokyo de tweede grootste bankier van Japan. Zij zijn actief in de energie branche, de chemische industrie, de logistieke branche, in de metaal, scheepsbouw, liftbouw, Mitsubishi vorkheftrucks, Mitsubishi airconditioning, Mitsubishi vrachtauto’s (FUSO) , de luchtvaartindustrie, accuproducent, audio & witgoed (Clarion), fotocamera’s (Nikon).

In 1917 zag de eerste Mitsubishi personenauto het licht, het 4 deurs en 4 persoons Model A. "Whats in a name!” Al in 1934 lanceerde Mitsubishi ’s Werelds eerste vierwielaangedreven personenauto, de PX44 serieklaar, zo lang strekt de 4WD ervaring van Mitsubishi al terug!

In 1974 maakte Mitsubishi de oversteek van Azië naar Europa met de Lancer, ook hier in Nederland. Destijds ondersteund met de wellicht nog bekende reclame slogan; ‘Mitsubishi, de gestaalde perfectie’. Na de Lancer werd ook de Galant en even later de bekende Colt geïntroduceerd. Hierna is Mitsubishi gestaag gegroeid tot een gerenommeerde en gevestigde autofabrikant met vooruitstrevende technologie met veel ervaring met 4 wiel aangedreven auto’s als de Outlander en natuurlijk de befaamde Pajero 4WD, vele malen winnaar in de historische Parijs Dakar rally.Als eerste in 1980 introduceerde Mitsubishi de eerste Galant met de unieke Turbo Diesel intercooler motor destijds. Ook de Turbo benzine motoren al in de jaren 80 waren voorlopers in die tijd.

Mitsubishi heeft haar autofabrieken naast natuurlijk Japan Globaal verspreid in o.a. Amerika, Thailand, Nederland (NedCar), de Filippijnen en zelfs in Australië. Mitsubishi heeft een samenwerkingsverband met PSA, de moeder van Peugeot en Citroen. Zij profiteren o.a. van onze 4WD techniek en ervaring van onze Outlander welke Mitsubishi ook voor Citroen en Peugeot bouwt, vooral voor hun thuismarkt in Frankrijk. Ook de nieuwe ASX is inmiddels door Citroen opgenomen in haar modellengamma. Daarnaast ook de 100% elektrisch aangedreven Mitsubishi I-Miev welke ook door Citroen & Peugeot worden geleverd, vooral op hun thuismarkt.

Ook voor de toekomst biedt Mitsubishi veel perspectief, mede door hun jarenlang opgebouwde voorsprong met elektrische auto’s en hun eigen accu industrie. In 2013 kwam Mitsubishi als eerste autoproducent met een volwaardige plug-in hybride auto op de markt, serieklaar en bruikbaar. Een redelijke aanschafprijs en een verbruik van rond de 1 op 50 vrij van alle huidige autobelastingen! Van deze voorsprong en nieuwe technieken kunnen wij allemaal profiteren. Tevens is Mitsubishi bezig met de ontwikkelingen van diverse auto's, zo heeft Mitsubishi Motors de autosalon van Genève 2014 gekozen als podium voor de toekomstvisie. Dit in de vorm van drie interessante conceptcars; de Concept XR-PHEV, Concept GC-PHEV en de Concept AR.

Design, rijprestaties én zo min mogelijk impact op het milieu vormden de uitgangspunten voor deze drie conceptcars. MMC toont het publiek in Genève ermee hoe haar ontwerpfilosofie werkelijkheid wordt voor de korte en middellange termijn.

  • Concept XR-PHEV: een coupé-achtige, compacte plug-in hybrid electric crossover, die gebruik maakt van een PHEV-systeem met voorwielaandrijving. Een 1.1-liter direct ingespoten MIIVEC-benzinemotor met turbo wordt gecombineerd met een compacte en zeer efficiënte, lichtgewicht elektromotor, gevoed door een accu met hoge capaciteit.
  • Concept GC-PHEV: een nieuwe generatie fullsize plug-in hybrid electric SUV, met fulltime 4WD. Een voorin geplaatste 3.0-liter V6 MIVEC benzinemotor met compressor drijft de achterwielen aan. Deze krachtbron is gekoppeld aan 8-traps automatische transmissie, een krachtige elektromotor en een accu met hoge capaciteit. Deze gecombineerde aandrijflijn biedt de 4WD-rijeigenschappen die je van een allround SUV mag verwachten.
  • Concept AR: de compacte MPV die in januari van dit jaar zijn Europese première beleefde op de Autosalon van Brussel. Deze auto combineert de sportieve rijeigenschappen van een SUV met de ruimtevoordelen van een MPV. Hij wordt aangedreven door een Belt Start Generator (BSG) mild hybrid systeem. De compacte, direct ingespoten 1.1-liter 3-cilinder in lijn MIVEC-turbomotor is gekoppeld aan een low output BSG-aandrijfsysteem, met een 48V-lithium-ion-accu en DC-DC converter.

Van concept naar realiteit

Het verkoopsucces van de Outlander PHEV in Europa (15.000 verkochte eenheden per 1 februari 2014) valt mooi samen met veertig jaar verkoopactiviteiten van Mitsubishi Motors op deze belangrijke markt. Met dit model, de eerste plug-in hybrid electric crossover voor dagelijks gebruik, heeft MMC de brug weten te slaan tussen schone en zuinige conceptcars en de Mitsubishi-modellen in de showroom. Een innovatieve realiteit die vorig jaar al werd waargemaakt, met het succesvolle optreden van de Outlander PHEV in de afmattende, 2.000 km-lange Asia Cross Country Rally 2013.